32. međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin s bogatom, međunarodnom izložbom plinske opreme i tehnologije uspješno je održan u Kongresnom centru Grand Hotela Adriatic od 3. do 5. svibnja ove godine u organizaciji Centra za plin Hrvatske d. o. o. i Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP). U tri dana najveća međunarodna plinska konferencija i izložba u Jugoistočnoj Europi okupila je više od 600 sudionika iz 20 država Europe i svijeta. Skupu su nazočili stručnjaci za plin i energetiku, menadžeri vodećih europskih energetskih kompanija, znanstvenici s uglednih hrvatskih i europskih sveučilišta, predstavnici transportera, dobavljača, opskrbljivača, proizvođača i distributera plina, kao i predstavnici velikih industrijskih potrošača plina te proizvođača i zastupnika plinske opreme iz zemlje i inozemstva. Bilo je zastupljeno ukupno 240 različitih plinskih i energetskih poduzeća i organizacija (od toga 95 inozemnih) i 47 izlagača opreme (od kojih 14 inozemnih). Skup je popratilo 15 novinara iz 10 medijskih kuća.

Visoki pokrovitelj ovog skupa bilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike RH, a organizaciju skupa poduprli su višegodišnji glavni partner ove konferencije i izložbe tvrtka Siemens d. d. te brojni sponzori: INA – Industrija nafte d. d., Prvo plinarsko društvo d. o. o., Plinacro d. o. o., MET Croatia Energy Trade d. o. o., MEĐIMURJEPLIN za opskrbu plinom d. o. o., Powernext SA, Hrvatska elektroprivreda d. d., SC Eurogas Systems Ltd., IP Systems Ltd., a suorganizator je bila tvrtka Podzemno skladište plina d. o. o.

Tijekom tri dana održavanja stručnog skupa prezentirano je 48 znanstvenih i stručnih radova (od čega 4 pozivna predavanja i 10 radova u posterskoj sekciji) uz 6 okruglih stolova u okviru 8 tematskih cjelina.