Konferencija

Centar za plin Hrvatske d. o. o. i Hrvatska stručna udruga za plin (HSUP), članica Međunarodne plinske unije (IGU),  sa zadovoljstvom najavljuju 38. Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin, koji će se održati od 10. do 12. svibnja 2023. godine u Kongresnom centru Grand hotela Adriatic u Opatiji.

Jedna od najpoznatijih međunarodnih plinskih konferencija i izložaba u regiji srednje i jugoistočne Europe očekuje sudjelovanje nekoliko stotina stručnjaka za plin i energetiku, od čega 60-ak uglednih predavača i veliki broj izlagača iz 20 zemalja. Utjecajni skup plinske struke u Opatiji obuhvatit će niz aktualnih tema važnih za plinsko gospodarstvo i energetiku koje se protežu duž cijelog lanca prirodnog plina, kao i ključnu problematiku koja će odrediti razvoj tržišta prirodnog plina u bliskoj budućnosti.

Osim usmenih prezentacija znanstvenih i stručnih radova o temama konferencije te tehničko-komercijalnih prezentacija pojedinih tvrtka, održat će se i posterska sekcija na kojoj će biti prikazani radovi brojnih stručnjaka iz različitih područja energetske struke.

Napomena: 38. Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin uvršten je u stručno usavršavanje koje se provodi prema Pravilniku o stručnom usavršavanju osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i gradnje i sadrži 14 školskih sati predavanja u stručnom području (odobrenje Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine od 3. svibnja, 2023. godine, klasa: 131-01/23-01/6, ur. broj: 531-04-1-1-1/1-23-2).

Usporedo s konferencijom, kao i svake godine, održat će se izložba plinske opreme i tehnologije na kojoj će nekoliko desetaka domaćih i inozemnih izlagača prikazati napredna tehnička rješenja za plinsko gospodarstvo i energetiku.

Međunarodna konferencija i izložba nude brojne mogućnosti marketinškog predstavljanja tvrtke i tehničkih rješenja sponzorstvima, pokroviteljstvima, tehničko-komercijalnim prezentacijama te izlaganjem plinske opreme i tehnologije na unutarnjim i vanjskim izložbenim jedinicama. Sponzoriranje konferencije i izložbe pomaže kompanijama da osnaže svoj položaj, pokažu ekspertizu i nova tehnička rješenja za svladavanje izazova plinskoga gospodarstva.

Interaktivni networking, ciljane tematske cjeline i renomirani govornici odlike su skupa što spaja znanost, obrazovanje, struku i poslovne subjekte koji aktivno sudjeluju u plinskome gospodarstvu. Ovaj skup pruža sudionicima sve što im je potrebno za osmišljavanje buduće uspješne poslovne strategije.

Ako imate uslugu ili tehnologiju koju želite ponuditi plinskomu gospodarstvu, ovaj je skup najbolja platforma za interakciju i izravnu komunikaciju s ciljanim tržištem.